Logg inn
 
Søk:  
Frist 31.mai !!!

Alle som har kjøpt/registrert sin bil-GPS etter 1.desember 2007 med ver. 9, kunne få gratis oppdatering til Ver. 2008 . Dette gjaldt frem til 31.mai 2008.

Garmin-fond til Vansjø

Belanor sponser  og går nå sammen med vannområde-utvalget Morsa og  danner Garmin-fondet som skal bidra til å gjøre Vansjø til en ren drikkevannskilde igjen.


POI Loader
POI
Software produkt
Katalog, JO
Katalog, Garmin
Manualer, Garmin
Drivere for USB
BelanorNedlast Software produkt
Velg riktig forbrukslån  

Gått med tanker om et forbrukslån? Husk å tenk over en del viktige punkter før du gjør det.

Hvilket lånebehov har jeg?


Når man tenker på å ta opp et lån, så burde hvor mye man trenger i lån, være noe av det første som står på agendaen. Det kan være lurt å ta litt mer enn du tror du trenger, så du har penger tilgjengelig om noe uforutsett skjer. Har du mindre lån og kredittkortgjeld, så kan det være smart å få refinansiert disse i samme slengen.

Hvor høy eller lav blir renten?

Forbrukslån blir gjerne vist med et låneeksempel, det som er viktig her, er at det er ikke nødvendigvis den renten man får. Det er først når du sender inn søknaden at du får en konkret rente, som er basert på din økonomi. Det er smart å bruke en finanstjeneste der du enkelt kan søke lån hos mange låneaktører på en gang. Det gjør det raskere og enklere for deg å finne riktig lån, der du enkelt kan sammenligne de forskjellige vilkårene.

Hvor lang tid burde jeg ha til å betale lånet tilbake?

Bruker man lenger tid på å betale et lån, så blir det mer renter, selv om det kan være gunstig at det månedlige tilbakebetalingsløpet blir lavere. Har du et mindre gunstig lån fra før, så kan det være en fordel å betale det tilbake så raskt som mulig. For eksempel, så er det lønnsomt å betale ned et kredittkort med 23% rente før et lån med 10% rente.

Trenger man avdragsfrihet?

Det er noen aktører som lar deg ha muligheten for avdragsfrihet på lånet du tar. Det kan som eksempel være at du ikke betaler ned på selve lånet det første året, men fortsatt må betale rentene. Dvs. at du får lavere månedlige avdrag, noe som kan være gunstig i visse situasjoner.

Hvilke betingelser er det?

Det kreves inntekt, fast jobb, en viss alder og er gjerne et krav om at man er Norsk statsborger og ikke har betalingsanmerkninger.